Meidän tiimi

Tiimimme on pieni, mutta pippurinen. Joukkoomme mahtuu monen asian osaajaa ja yhdessä autamme sinua ja perhettäsi.

Tutustu työntekijöihinOta Yhteyttä
Janika Jylhänlahti

Janika Jylhänlahti

Toimintaterapeutti
Oulu ja lähikunnat
Oulu Toimintaterapeutti Yhteystiedot
040 560 0723
Oulu Toimintaterapeutti Yhteystiedot
janika@oulutoitiimi.fi
Emme lähetä asiakastietoja Whatsappin välityksellä.

Heippa! Olen Janika ja työskentelen toimintaterapeuttina Oulussa ja sen lähikunnissa. Pääasiassa asiakkaani ovat lapsia ja nuoria. Terapeuttina
olen aurinkoinen, helposti lähestyttävä ja kannustava. Toimintaterapiassa koen erityisen tärkeäksi yhteistyön asiakkaan ja hänen lähipiirinsä kanssa ja pyrinkin huomioimaan näitä terapian toteutuksessa mahdollisimman hyvin, jotta terapia vastaisi arjen toiveisiin ja tavoitteisiin.

Vapaa-ajalla minulle on tärkeää päästä rentoutumaan luonnossa liikkuen ja maisemista nauttien. Lempipuuhaani onkin esimerkiksi nuotiolla istuskelu hyvien eväiden kanssa tai vaikka lumikenkäily tunturin huipulla. Tykkään myös viettää paljon aikaa kotona ja arjessa rentoudunkin lukemalla kirjoja ja harjoittelemalla käsitöiden tekemistä.

Koulutukset

  • Toimintaterapeutti (AMK) 2021
  • GAS (Goal Attainment Scaling) -koulutus 2021
  • GOAL (GOAL-Oriented Assessment of Lifeskills) -koulutus 2021
  • SPM ja SMP-p koulutus (normitettu menetelmä aistisäätelyongelmien arviointiin) 2022
  • Kuvat ja viittomat kommunikoinnin tukena, jatkokurssi 2022
  • Sensorisen integraation perusteet -koulutus (A-osa), 1 op 2022
  • Sensorisen integraation ongelmat ja lapsen toimintakyky (B-osa), 6op 2022
  • Toiminnanohjaus terapiassa -koulutus, 1op 2023
No items found.
Ritva Suutari-Lauronen

Ritva Suutari-Lauronen

Toimintaterapeutti, yrittäjä
Oulu ja lähikunnat
Oulu Toimintaterapeutti Yhteystiedot
040 540 6132
Oulu Toimintaterapeutti Yhteystiedot
ritva@oulutoitiimi.fi
Emme lähetä asiakastietoja Whatsappin välityksellä.

Toimintaterapeuttiurani alkoi 1992, jolloin valmistuin toimintaterapeutiksi Oulun Terveydenhuolto-oppilaitoksesta. Tämän jälkeen aloitin sijaisena Oulun yliopistollisessa sairaalassa vuorotellen lasten toimintaterapiassa ja aikuisneurologiassa. Tuohon aikaan ei ollut tarjolla vakituista työpaikkaa Oulun seudulla toimintaterapeuteille, joten aloittelinkin yrittäjänä jo vuonna 1993. Vaikka toiminkin yrittäjänä, niin tein välillä sijaisuuksia Oulun Yliopistolliseen sairaalaan, lähinnä lasten toimintaterapeuttina.

OuluToitiimin perustin 2016 keväällä. Tällä hetkellä toimin toimitusjohtajana yrityksessä; lisäksi teen edelleen lasten toimintaterapiaa.

Toimintaterapeuttina olen kiinnostunut aistitiedon käsittelyn haasteista ja niiden vaikutuksesta lapsen arkeen, osallistumiseen ja erityisesti vuorovaikutukseen. 

Tasa-arvo, halu oppia toiselta niin kollegalta kuin lapsen vanhemmilta sekä toisen tietotaidon kunnioitus ovat minulle tärkeitä arvoja. Terapiaprosessissa jokainen perhe on ainutkertainen ja jokainen vanhempi on lapsensa paras asiantuntija. Toivonkin löytäväni toimivan kumppanuuden teidän vanhempien kanssa ja yhdessä tämän myötä edistämään niin lapsen kehitystä kuin tukemaan teidän perhettänne kohti toimivaa arkea.


Koulutukset

Suurin osa koulutuksistani liittyvät SI-terapiaan (Sensorisen integraation terapia) sekä vuorovaikutukseen.

Ratkaisukeskeisestä työotteesta löytyy myös koulutuksia mm. Ratkaisukeskeinen työnohjaaja sekä Ratkaisukeskeinen työskentely lasten ja varhaisnuorten kanssa.

Syömiseen liittyvät haasteet ovat melko yleisiä useimmilla SI-terapiaan tulevilla lapsilla ja tästä syystä kiinnostukseni tämän alan koulutuksiin on myös herännyt. Olen osallistunut seuraaviin koulutuksiin: The 

SOS (Sequential Oral Sensory) Approach to Feeding,  S.O.S. ja suomalaiset käytänteet syömisvaikeuksissa sekä Sensory Issues in feeding.

Seuraavissa käymissäni koulutuksissa fokus on vuorovaikutuksessa: Ryhmätheraplay peruskurssi, MIM/D-EIS (Dyadinen emotionaalinen vuorovaikutustyyli) SAI module one: Sensory Processing, Trauma and Attachment, DDP (Dyadic Developmental Psychotherapy) menetelmän peruskurssi; Vuorovaikutteinen kehityspsykoterapia -kiintymyskeskeinen perheterapia

Eläinavusteista kuntoutusta unohtamatta olen osallistunut koulutukseen: Koira-avusteinen kasvatus- ja kuntoutustyö

Tällä hetkellä olen Kognitiivisen terapian opinto-ohjelmassa ( 30 op)

No items found.

Ota yhteyttä!

Lähetä meille rohkeasti viestiä. Kysyminen auttaa aina ja pystymme vähintäänkin ohjaamaan sinut oikean tiedon äärelle. Viesteihisi vastaa yrittäjämme Ritva.

Katso työntekijöiden yhteystiedot
Jes, mahtavaa! Viestisi lähti mallikkaasti matkaan.
Huups... Jokin meni päin honkia. Voisitko vielä kokeilla uudestaan.